CENTRAL PARK CONCERVANCY

Time moves fast, technology improves, users desires change, and design sensibility changes. Having at the agency that undertook the initial design of the app while it was in progress, it was great to see a product that had a strong purpose and nice design being produced. However, that was many years ago now and the rapid changes and lack of upkeep on the app has left it looking old and tired. Not wanting to see a ageing design on a timeless app I took it on myself to rework the app designs to coincide with further meetings with the client.

elementselements
event_screensevent_screens

How do you improve things?

Give a user information contextual to what they will be doing in the Park in a way that makes sense for the device.

Much of the functionality of the original app was the old school approach of "make everything available on the app that's on the website". Fact is that certain information on teh website is simply not what people will be browsing or seeking out when in the park on their phone and the app will not replace the online destination as one where users seek out that info. So ditch it. Don't confuse the user and lead them down paths that lead to dead ends. I focused on the uses of the app that made sense to a user as they explore the park. Map views give location relevant information. Searching can allow someone to isolate and locate a specific area or exhibit they have come to see. Events are time sensitive so the most relevant and timely are in your face.

Starting from the landing experience the park and the Conservancy connection is driven home.

landing_breakdownlanding_breakdown
isometric_screensisometric_screens
mockupmockup

And?

This design work was done as part of ongoing conversations with CPC and serve as only a small part of the potential work that was proposed. The design work was done simply based on the existing functionality and a previous knowledge of how the existing version works. The app work is down the slate based on the Conservancy needs at the moment but maybe in time they will rework. By which time I may have to redesign from the ground up AGAIN.